• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Wpływ globalizacji na migracje zarobkowe i kulturowe.

Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym przebiegiem przemiany materii, który zezwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) spożyć cukry z soku z winogron, aby oswobodzić dwutlenek węgla i alkohol etylowy, który pozostaje w końcowym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od rodzaju winogrona oraz warunków. Na przykład w winach stołowych jest między 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry pomiędzy 16 a 18 procent. Najczęstszym sposobem w celu ustalenia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego temperatury wrzenia – dowiedz się znacznie więcej na domenie wina. Wina posiadają na domiar tego niewielkie ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one bezpośrednim skutkiem fermentacji, jednakowoż hydrolizy pektyn (znajdujących się w skórce winogrona) za wsparciem działania enzymów. Bo pektyna znajduje się znacznie bardziej w skórce aniżeli w soku, białe wina zawierają dużo mniej alkoholu metylowego niż wina czerwone. W co niektórych wypadkach się podgrzewa sok, żeby usunąć tą kompozycja metylową, choć w takiej ilości nie jest ona złośliwa dla organizmu ludzkiego.

1. Oferta specjalna

2. Przejdź do strony

3. Recenzje

4. Dowiedz się jak

5. Link

Categories: Biznes

Comments are closed.