• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Sztuka Tworzenia: Doskonal Swoje Hobby

Chociaż wielu z nas dba o linię i zdrowe odżywianie, w czasie świąt odrzuca powszednie przyzwyczajenia żywieniowe i entuzjastycznie oddaje się przyjemności spożywania standardowych potraw. W każdym domu znajdziemy przepis na święta, czyli zestaw potraw, które muszą na stole widnieć – przetestuj ANCHOR. Boże Narodzenie to okres zimowego chłodu, bodajże w następstwie tego serwowane na stoły potrawy są bardziej kaloryczne. Mięsne pieczenie, pasztety, kaczka z jabłkami, schab ze śliwkami, ryby smażone, marynowane – to sztampowe potrawy świąteczne. Barszcz czerwony, zupa grzybowa to też świąteczne zupy. Wielkanoc przysługuje w okresie wiosennym, potrawy są więc może mnie kaloryczne, lecz z kolei te święta nazywane są jajecznymi oraz mięsnymi – ANCHOR. Jajka w różnych postaciach, a po święceniu mięsa, kiełbasy, szynki, sałatki panie domu serwują swoim gościom. I tutaj występuje zupa w jednej z kluczowych ról – musi to być żur z białą kiełbasą bądź też biały barszcz – w zależności od regionu – my rekomendujemy też ANCHOR. Wypływa z tego, że jesteśmy narodem, jaki przywiązuje wagę do tradycji kucharskich, chociaż na świątecznych stołach pojawiają się nowinki ze dzisiejszych czasów, nieochoczo jednakże zmieniamy nasze nawyki w tym zakresie.

1. Przejdź dalej

2. Zajrzyj tutaj

Hobby na Krawędzi: Porady i Pomysły

Categories: Hobby

Comments are closed.